Tervetuloa mukaan retkelle Suitian kartanoon to 27.4.!

KEVÄÄN RETKIKOHTEET 2023, OLE HYVÄ!

Kevään ja alkukesän aikana on tarjolla kuusi retkipäivää, joiden aikana tutustumme aina kahteen kohteeseen.

Uutta on siis se, että nyt on tuplasti nähtävää ja koettavaa joka retkellä! Samalla retkien kesto on pidentynyt 5–6 tuntiin. Jokaisessa kohteessa on meille varattu oma opastuskierros, ja luonnollisesti lounas kuuluu myös retkiohjelmaan.

Retkille lähdetään torstaisin klo 10.00 joko Kiasmalta tai Lauttasaaresta riippuen siitä, mihin ilmansuuntaan matkamme jatkuu. 
 
Retkikevät käynnistyy torstaina 13.4.2023. Vasta huhtikuussa – saatat ajatella. Tämä siksi, että pääosa mielenkiintoisista kohteista aukeaa vasta touko-kesäkuussa.

Kohteet on valittu suoraan sen mukaan, mitä kohteita retkikyselyssä äänestettiin eniten. Villa Kokkonen oli listan kärkisijoilla, mutta sinne ei tänä vuonna valitettavasti päästä remontin takia. Ensi vuonna yritämme uudelleen.

Verkkokauppa hintatietoineen aukeaa 15.2. mennessä.

marilon RETKET 2023

To 13.4. Gumbostrand Konst & Form ja Nikkilän entisen mielisairaalan alue
Tutustumme Sipoon helmen, monipuolisen taidekeskuksen taidenäyttelyyn ja sipoolaisten käsitöihin.

Lounaan jälkeen suuntaamme kävelykierrokselle Nikkilän entiselle mielisairaala-alueelle, upeiden jugendtalojen maisemiin. Kuulemme tarinoita sairaalan historiasta ja Nikkilän ihmiskohtaloista.

To 27.4. Suitian kartano ja Igor-museo
Suitian näyttävännäköinen kartano on toiminut usean elokuvan ja tv-sarjan kuvauspaikkana, ja viimeksi rakennus nähtiin Ivalo-sarjassa. Kuulemme tarinoita kartanon värikkäästä historiasta.

Lounaan jälkeen tutustumme Degerbyyssä sijaitsevaan Porkkalan historiasta kertovaan Igor-museoon. Millaista oli Porkkalan aika neuvostoliittolaisena tukikohtana?

To 11.5. Edelfeltin ateljeemuseo, Villa Albert ja Porvoo uusin silmin
Albert Edelfeltin ateljee Haikossa täyttää tänä vuonna 140 vuotta! Taiteilija vietti ateljeessaan 26 kesää. Viereisen Villa Albertin näyttelyn teemana on ”Ateljeen taikaa”. Näyttelyssä on esillä nykytaiteilijoiden teoksia.

Lounaan jälkeen tutustumme Porvoon vanhaan kaupunkiin tavalla joka ei jätä ketään kylmäksi!

To 25.5. Hvitträsk ja Tarvaspää
Arkkitehdit Herman GeselliusArmas Lindgren ja Eliel Saarinen rakennuttivat Hvitträskin työpaikakseen ja kodikseen Kirkkonummelle. Heidän elämänsähän kuulostaa ihan saippuaoopperalta!

Lounaan jälkeen tutustumme Espoossa sijaitsevaan Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspäähän, omaperäiseen ateljeelinnaan.

To 1.6. Suviranta ja Ahola
Eero ja Saimi Järnefeltin kotitalossa pääsemme kurkkaamaan, millaisessa ympäristössä Eero Järnefelt maalasi teoksiaan.

Kirjailija Juhani Ahon ja taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin kotitalo herää henkiin opastetulla kierroksella aivan erityisellä tavalla. Millaista mahtoi elämä taiteilijayhteisössä olla?

To 8.6. Fagervikin ruukki ja Inkoon keskusta
Fagerivikin ruukkialueeseen kuuluvat kartano puistoineen, vanha puukirkko ja pienet punaiset tuvat. Rakennukset muodostavat yhtenäisen 1700-luvun ruukkimiljöön.

Lounaan jälkeen saamme tutustua oppaan avulla Inkoon kylään ja piipahtaa idylliseen vanhaan kirkkoon.

MARILON RETKET PÄHKINÄNKUORESSA

  • Retkillä tutustutaan esimerkiksi linnoihin, kartanoihin, kulttuurikoteihin, modernin tai klassisen taiteen äärelle ja historiallisesti mielenkiintoisiin kohteisiin.
  • Retkille lähdetään Kiasman edestä ja Lauttasaaresta. Syvennymme kohteisiin yksityisoppaan johdolla ja nautimme lounaan. 
  • Hintaan sisältyvät kuljetukset, opastukset kohteissa, mahdolliset sisäänpääsymaksut, lounas ja matkanjohtajan palvelut. Jos kohde on Museokortti-kohde ja sinulla on kortti, saat sisäänpääsymaksua vastaavan alennuksen. Se lasketaan kassalla.
  • Eläkeläiset saavat alennuksen kohteisiin, joihin on sisäänpääsymaksu. 
  • Ilmoittautumisaika päättyy viikkoa ennen retkeä.

Miksi Marilon matkassa?

  • Upeat kohteet: Yksityisopastuksilla saat enemmän irti kohteesta.
  • Vaivattomuus: Astu kyytiin, kaikki muu on mietitty puolestasi!
  • Ei kotikokkausta: Retkillä nautimme lounaan yhdessä.
  • Lähtö ja paluu: Kiasmalta ja Lauttasaaresta

Kurkkaa, mitä retkiä oli tarjolla syksyllä 2022

Jaa somessa