kohde-esittely

Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo

Laila Pullisen veistospuisto on kokonaistaideteos

Kuvanveistäjä, professori Laila Pullinen (1933–2015) yhdisti 30 vuoden ajan useita elementtejä vanhassa kartanomiljöössä Vantaalla: antiikkia, informalismia, historiaa ja hetken haurautta, luonnon lainalaisuuksia ja ihmistä näiden kaikkien risteymäkohdassa.

Näin syntyi mielenkiintoinen kokonaistaideteos, jossa taide on luonnon kanssa yhtä. Miten Laila Pullinen ”pisti esimerkiksi meren aallot ulottumaan” kotipihalleen asti?

Vantaan Sotungissa sijaitsevassa upeassa veistospuistossa & kotimuseossa oppaana toimii taiteilijan poika Jean Ramsay.. Hänen tarinansa tuovat teoksiin syvyyttä ja aivan uuden ulottuvuuden.

Laila Pullisen teoksia on esillä ulkona veistospuistossa ja luonnonkivestä tehdyssä makasiinirakennuksessa. Pääset tutustumaan myös ateljee-galleriaan. Näet kymmeniä huikeita veistoksia sisällä ja ulkona.

Kotimuseo sijaitsee vuonna 1925 peräisin olevassa entisessä pehtoorintalossa. Laila Pullisen koti on täynnä taidetta, mutta ei hänen omaansa. Kokoelmissa on esillä teoksia mm. seuraavilta: Kain Tapper, Ulla Rantanen, Erik Enroth, Tuulikki Pietilä, Kimmo Pyykkö ja Kuutti Lavonen.

Lue lisää veistospuistosta (linkki vie veistospuiston omille kotisivuille)

 

 

Teokset saavat henkilökohtaista syvyyttä, kun niistä kertoo oppaanamme toimiva Laila Pullisen poika Jean Ramsay.

Pääset kätevästi minibussilla Vantaalle veistosten maailmaan!


Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo (sis. kuljetuksen Kiasmalta)

iLMOITTAUTUMISAIKA ON PÄÄTTYNYT!

Torstai 5.10.2023 klo 12–15

  • Kesto: 3 h
  • Bussimatkan kesto: 0,5 h
  • Hinta: Alk. 48 € (Museokortilla)

Mukaan mahtuu: max 19.
Minimi: 10 henkeä.
Hinta sisältää:
– Sisäänpääsyn ja opastuksen veistospuistoon, makasiiniin, ateljee-galleriaan ja kotimuseoon. Oppaana Laila Pullisen poika Jean Ramsay.
– Kuljetukset Kiasmalta minibussilla
– Retkijärjestelyt